Open posities
Afbeelding15

Vervuld - Directeur Productie & Techniek
MBI B.V.

29-04-2021 - MBI B.V. | Veghel | Directeur Productie & Techniek |

Onze opdrachtgever, MBI BV, is onderdeel van de MBI Group en is reeds 74 jaar een toonaangevende en innovatieve producent van betonnen gevel-, straat-, en tuinstenen. MBI onderscheidt zich als familiebedrijf al jaren in vele opzichten, zoals met kwalitatief hoogwaardige producten, maar ook met duurzaamheid, klantgerichtheid, leverbetrouwbaarheid en efficiency. MBI telt circa 350 medewerkers en 4 productie- en verkooplocaties: Aalst, Kampen, Nieuw-Lekkerland en Veghel en een koopkantoor in Wuppertal (Duitsland). MBI produceert jaarlijks 1,1 miljoen ton op 35 hectare bedrijfsterrein. MBI is marktleider in tuinbestrating en één van de grootste producenten in de sector. Met het totale assortiment richt MBI zich op drie markten: Sierbestrating, inrichting van de openbare ruimte en gevelstenen. Bekende producten in de sector zijn Geosteen met een hoogwaardige natuurlijke toplaag en Geoceramica met een toplaag van Keramiek.

Functie

Als Directeur Productie & Techniek maakt u onderdeel uit van het MT bestaande uit de Algemeen Directeur, Financieel Directeur en Supply Chain Manager en u rapporteert aan de Algemeen Directeur. U bent verantwoordelijk voor de vier fabrieken. De standplaats is Veghel (hoofdkantoor), maar u zult uiteraard ook op de drie andere locaties aanwezig zijn. U geeft leiding aan vier Plant Managers, een Kwaliteitsmanager, een Coördinator Milieu en Veiligheid, het Centrale Laboratorium en een Manager Ontwikkeling en Techniek.

‍Als Directeur Productie & Techniek bent u verantwoordelijk voor de prestaties van de vier fabrieken (ongeveer 200 fte) waarbij het gaat om veiligheid, productiviteit, kwaliteit, techniek, onderhoud en innovatie, waarbij er een bijzondere focus is op techniek en onderhoud en de daarbij behorende investeringen (2019: 10 mln). U zorgt voor de technische beschikbaarheid van de fabrieken middels onderhoudsplannen en Total Productive Maintenance en productie resultaat waaronder OEE. U draagt de kernwaarden: eigenaarschap, teamgeest, oog voor detail, leergierigheid en inventiviteit uit, zodanig dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid (kunnen) nemen en optimaal samenwerken. Daarnaast implementeert u duidelijke standaarden, processen en synergie tussen de plants teneinde kwaliteit en efficiency te verbeteren. Veiligheid staat bij u hoog in het vaandel en u zorgt voor een gezonde werkomgeving. Naast het op orde brengen van een goede basis zorgt u voor vernieuwing en innovatie middels een lange termijn plan, duidelijke prioriteitstelling en het vormen en aansturen van diverse projectgroepen. Tot slot bent u mede verantwoordelijk voor het creëren van draagvlak voor HR instrumenten zoals: evaluatiecyclus, loongebouw, functieomschrijvingen en medewerkerstevredenheid onderzoek.

Profiel

Voor deze positie beschikt u minimaal over een afgeronde technische opleiding op hbo-niveau, bij voorkeur Werktuigbouwkunde of Procestechniek. Daarnaast beschikt u over minimaal 10 jaar management ervaring binnen een productie omgeving en heeft u aantoonbare ervaring met het verbeteren van productieresultaten.U hebt ervaring met technisch onderhoud en investeringsprogramma’s in een kapitaal intensieve industrie. Daarnaast heeft u aantoonbare ervaring met het verbeteren van productieprocessen en leiderschap binnen een wat grotere (minimaal 50fte) productieomgeving, bij voorkeur in een multi-plant omgeving. Ervaring met optimalisatietrajecten zoals LEAN, Six Sigma, 5 of 6S en Scrum/Agile is een zeer grote pré. Als persoon bent u verbindend en empathisch, besluitvaardig, resultaatgericht en toont u (persoonlijk) leiderschap. U bent in staat om strategisch en conceptueel te denken en vanuit de grote lijn met concrete verbetervoorstellen te komen en samen met uw team uit te voeren. U beheerst de Engelse taal goed en het is een pré als u ook Duits spreekt.

Deel deze actuele positie:
Lodiers-en-parnters-personeel-jeroen-hoekstra
Interesse of vragen? U kunt contact opnemen met Jeroen Hoekstra via e-mail of telefoon.

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Follow developments?
© 2022 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden