Open posities
2021-04-29 10_21_44-DJI_0399

Manager Projecten
De Voogt Naval Architects

29-04-2021 - De Voogt Naval Architects | Haarlem | Manager Projecten |

Onze opdrachtgever De Voogt Naval Architects, gevestigd in Haarlem, is opgericht in 1913 door de legendarische ontwerper Henri de Voogt. Hij won zelfs wedstrijden in de door hem zelf gebouwde zeiljachten. Ten tijde van de samenwerking met Royal Van Lent Shipyard en Koninklijke De Vries Scheepsbouw in de dertiger jaren legde De Voogt zich volledig toe op het ontwerpen en engineeren van exclusieve jachten. De Voogt ontwerpt jachten volgens de klassieke Feadship traditie, maar wordt ook gevraagd voor revolutionaire nieuwe ideeën en ontwerpen. Bij De Voogt werken ongeveer 180 mensen. Als onderdeel van Feadship ontwerpt De Voogt jachten voor zowel Koninklijke De Vries Scheepsbouw als Royal Van Lent Shipyard. Beide bedrijven zijn ieder voor 50% eigenaar van De Voogt.

Functie

Als Manager Projecten geeft u leiding aan de (Senior) Projectmanagers, een Projectplanner en een Projectadministrateur. Uw stakeholders zijn onder andere de Manager Engineering van Royal van Lent Shipyard en van Koninklijke De Vries Scheepsbouw en De Vries Scheepsbouw Makkum en uiteraard de Projectmanagers van de drie bedrijven. U rapporteert aan de RvC met vertegenwoordiging vanuit Royal Van Lent en Koninklijke De Vries. Uw standplaats is Haarlem. In de zomer verhuist het kantoor naar Hoofddorp.

In uw functie als Manager Projecten bij De Voogt bent u verantwoordelijk voor de P&L van de projecten, project governance, order intake & contracting, projectuitvoering en oplevering, projectplanning, -budgettering en verslaglegging, het aansturen van de Projectmanagers, processen en tools, risicomanagement, WBSO management, design coordination en ad hoc capaciteitsplanning en -contracting. Kortom, u bent verantwoordelijk voor de engineeringsdienstverlening van alle projecten van Van Lent en De Vries. Dit betreft design engineering van de disciplines theoretische scheepsbouw, constructie, WTB en in- en exterieur.

Op dit moment ligt er een aantal belangrijke opdrachten, namelijk het neerzetten van een visie voor de afdeling Projecten, waarbij u werkt vanuit de transitie-roadmap. Daarnaast het beter beheersbaar krijgen van kwaliteit, doorlooptijd en kosten. Ook draagt u bij aan het verbeteren van de samenwerking binnen De Voogt en met De Vries en Van Lent. U bent verantwoordelijk voor het creëren van structuur en processen ter ondersteuning van het werk, het ontwikkelen van het team waarin de Projectmanagers zelfstandig projecten opleveren tegen de juiste kwaliteit en kosten. Tot slot draagt u ook zorg voor het optimaal benutten van de beschikbare systemen en het borgen van kennis.

Functie eisen

Voor de positie van Manager Projecten beschikt u over het volgende profiel:

• Hbo/wo werk- en denkniveau, bij voorkeur afgestudeerd in Naval Architecture, Scheepsbouwkunde of Maritieme Techniek;

• Minimaal 10 jaar relevante werkervaring binnen een complexe projecten omgeving;

• Waarvan minimaal 5 jaar ervaring in een lijnmanagement functie, bij voorkeur in de scheeps- of jachtbouw of aanverwante industrieën;

• Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk);

• Kennis van ERP-systemen.

Daarnaast herkent u zichzelf in onderstaande profielschets:

• Een charismatisch leider die doortastend, maar wel mensgericht veranderingen tot stand kan brengen;

• U bent resultaatgericht, besluitvaardig, innovatief en ondernemend;

• Daarbij bent u gericht op samenwerking en partnership, zowel binnen als buiten de organisatie en kunt u zich goed staande houden in een politiek complexe dynamiek met bijbehorend stakeholdermanagement;

• Daarom kunt u goed luisteren, de juiste vragen stellen en de verschillende belangen met elkaar in overeenstemming brengen;

• U bent procesmatig sterk en bent in staat een sterke structuur neer te zetten;

• Daarbij kunt u boven de materie hangen, visie creëren en dit ook op een pragmatische manier aanvliegen en operationeel implementeren.

Deel deze actuele positie:
Lodiers-en-parnters-personeel-jeroen-hoekstra
Interesse of vragen? U kunt contact opnemen met Jeroen Hoekstra via e-mail of telefoon.

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2021 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden