Open posities
Bravilor9

Vervuld
Financieel Directeur
Bravilor Bonamat

16-11-2021 - Bravilor Bonamat | Heerhugowaard | Financieel Directeur |

Bravilor Bonamat is een Nederlands familiebedrijf met een rijke geschiedenis van ruim 70 jaar. Het hoofdkantoor is gevestigd in Heerhugowaard. Vandaag de dag ontwikkelt en produceert Bravilor Bonamat een breed assortiment aan professionele drankbereidingssystemen, in het bijzonder voor warme dranken zoals koffie en thee. Daarnaast ontwikkelen en produceren ze in opdracht van derden als Original Equipment Manufacturers (OEM). De dagelijkse leiding is in handen van de Algemeen Directeur, Guus Verheijen, die de 3e generatie vertegenwoordigt.

Bravilor werkt wereldwijd met een enthousiaste groep van 300 medewerkers aan producten waar ze trots op zijn! Met kantoren in Europa, de Verenigde Staten en een uitgebreid dealernetwerk in meer dan 100 landen geniet Bravilor Bonamat internationale bekendheid. Bravilor heeft productielocaties in Heerhugowaard en in Białystok, Polen. Werken bij Bravilor Bonamat is meer dan presteren en beloond worden. De organisatie kenmerkt zich door de informele sfeer, de korte communicatielijnen en de persoonlijke aandacht voor de medewerkers waarbij de mens centraal staat. Recent zijn de missie, visie en strategische doelstellingen van de organisatie aangescherpt. Het is de doelstelling om op autonome wijze te groeien in omzet en marge en de transitie te maken van product naar klantgerichte organisatie.

Voor de komende jaren ligt de focus daarom volledig op het realiseren van groei, zowel in omzet als qua professionalisering, onder andere door het verder optimaliseren van processen en het aanbrengen van nog meer focus.

Voor dit goed lopende trotse familiebedrijf zijn wij op zoek naar een daadkrachtige en verbindende Financieel Directeur die verantwoordelijk wordt voor de afdelingen Finance & Control, IT en HRM. Je wordt het financiële geweten van de organisatie: Bravilor Bonamat B.V. (met een fabriek in Heerhugowaard en een tweede fabriek in Białystok, Polen), Geerts Metaalwaren B.V. en 10 buitenlandse filialen waarvan één in Amerika.

De Functie

Het is een sleutelpositie voor een sterke strateeg, waar eigen initiatief, eigenaarschap en ondernemerschap niet alleen gewenst zijn maar een voorwaarde zijn voor een succesvolle functievervulling. De Financieel Directeur die we zoeken is een sterke analyticus maar ook een communicator die creatief kan denken en die zich op zijn gemak voelt in een familiebedrijf in een veranderende omgeving met bijbehorende dynamieken. Je bewaakt de haalbaarheid van plannen en bijhorende business modellen, je doorleeft de strategische plannen en zorgt ervoor dat de financiering op orde is. Verder toon je leiderschap in het maken van de roadmap o.b.v. de geformuleerde strategie en voert deze vervolgens mede uit. Je blinkt uit in interactie met interne en externe stakeholders waardoor je de financiële prestaties weet te koppelen aan de business performance. Je zorgt ervoor dat er te allen tijde een juist en volledig inzicht is in de kengetallen van de core business alsmede van alle dochterondernemingen (filialen), zodat waar nodig tijdig bijgestuurd kan worden. Als Financieel Directeur breng je de risico’s in beeld en stel je beheersmaatregelen voor. Je bewaakt voortdurend de continuïteit van het bedrijf vanuit een financieel perspectief.

Daarnaast ben je een actieve sparringpartner voor zowel de CEO, het management, de vestigingsmanagers van de verschillende buitenlandse filialen, de RvC en overige stakeholders. Als Financieel Directeur bied je de organisatie en de mensen kaders waarbinnen zij opereren, en de toekomstplannen uitgevoerd kunnen worden. Je pakt je rol als leider en geeft sturing, maar bent bereid om de mouwen op te stropen waar nodig.

Profiel

De ideale kandidaat is een ondernemende en verbindende financial met natuurlijk overwicht die integriteit hoog in het vaandel heeft en:

• Beschikt over een bedrijfseconomische opleiding op HBO+/WO niveau;

• Minimaal 10 jaar relevante (management) ervaring heeft, waarvan meerdere jaren in een positie als financieel eindverantwoordelijke. Daarnaast bewezen ervaring in de aansturing van de afdelingen IT en HRM;

• Ervaring heeft in een familiebedrijf;

• Aantoonbare ervaring heeft in het managen van veranderingstrajecten.

Bravilor1
Bravilor2
Bravilor7
Bravilor5
Bravilor14
Lodiers-en-parnters-personeel-helen-schults
Interesse of vragen? U kunt contact opnemen met Helen Schults via e-mail of telefoon.

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2023 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden