Open posities
Lodiers&Partners_food_sector_image_WEB

Food

Innovatie, nieuwe (consumenten)trends en verduurzaming spelen een belangrijke rol in de foodsector. De sector is relatief onafhankelijk van economische ontwikkelingen en levert een bijdrage van 10% aan economie en werkgelegenheid.

De laatste jaren kenmerken stijgende prijzen voor grondstoffen en energie de sector. Dit leidde onder meer tot hogere prijzen in de supermarkten. Het gevolg is dat de marges in de gehele keten onder druk zijn komen te staan. Er is naast margeherstel nog een aantal strategische vraagstukken waarop geacteerd moet worden, denk aan het duurzamer maken van energietransitie, AI en verpakkingen.

Header_0007_20160107-123253-sanorice-1024x640

DE UITDAGINGEN

Energietransitie in de food industrie

Terugdringen van energieverbruik blijft een prioriteit. De hoge energieprijzen zorgden voor een versneld terugdringen van het energieverbruik, maar veel processen hebben veel energie nodig, denk daarbij aan het invriezen van producten, maar ook aan het bereiden – bijvoorbeeld het bakken van brood.

In een industrie die afhankelijk is van energie is een transitie zeker met de huidige netcongestie niet eenvoudig. Het zorgt voor afnemende groei, simpel door het niet kunnen overstappen op een andere energiebron, terwijl de vraag naar bepaalde producten stijgt.

Maatregelen die worden genomen om toch een transitie mogelijk te maken zijn het werken met batterijen en elektrische boilers. Er wordt door de maatregelen slimmer omgegaan met bijvoorbeeld de eigen opgewekte energie (zonnepanelen).

Binnen deze sector hebben wij onlangs samengewerkt met de volgende opdrachtgevers:

logo

Global Category Manager

logo

Senior HR Business Partner

Logo brinkers

Algemeen Directeur

logo

Manager Productie

emmi_bettine_bv_logo

Head of HR

logo-2023

Maintenance Manager

logo

Procurement Lead

Lodiers-en-partners-logo-sonneveld

Manager Key Accounts

Lodiers-en-partners-logo-sonneveld

Supply Chain Manager

Lodiers-en-partners-logo-sonneveld

HR Director

DEF_Sano Rice Logo 2016-300x300px

HR Manager

GT_Logo_Genetwister_Technologies

Head of Finance (0,6 fte)

Lodiers-en-partners-logo

Manager Procurement

Lodiers-en-partners-logo-lodiers-en-partners

Plant Manager

Lodiers-en-partners-logo

Manager QHES

Logo Solina

Site Operations Manager

Lodiers-en-partners-logo-sonneveld

Directeur Supply Chain & Operations

Lodiers-en-partners-logo-Bonduelle

Senior Brand Manager (Managerial)

DEF_Sano Rice Logo 2016-300x300px

Head of Human Resources

Lodiers-en-partners-logo-lodiers-en-partners

IT Manager

Lodiers-en-partners-logo-sonneveld

Commercieel Directeur

Lodiers-en-partners-logo-refresco

Productie Manager

DEF_Sano Rice Logo 2016-300x300px

R&D Manager

DEF_Sano Rice Logo 2016-300x300px

Operations Manager

DEF_Sano Rice Logo 2016-300x300px

Productie Manager

DEF_Sano Rice Logo 2016-300x300px

Supply Chain Manager

Lodiers-en-partners-logo-sano-rice

Projectmanager

Lodiers-en-partners-logo-verstegen-spices-and-sauces

Manager Sales

De trends

Lodiers_Food_1

AI biedt mogelijkheden in de food industrie

Artificial Intelligence (AI) biedt nieuwe mogelijkheden voor de keten in de food industrie. Zo kunnen AI en Machine Learning - een vorm van kunstmatige intelligentie die data gebruikt om de productie-efficiëntie te verbeteren – processen bewaken en realtime aanpassen. Het doel is een grotere efficiëntie, kwaliteit en het verminderen van afval. 

Supply chain optimalisatie is een tweede toepassing van AI. Het beter kunnen voorspellen van de vraag en daardoor het beter kunnen beheren van voorraden, zorgt voor minder verspilling en dus verduurzaming van de keten. Een van de toepassingen is te vinden bij de retailers die met AI het voorraadbeheer optimaliseren en de vraag steeds beter kunnen inschatten.

Lodiers-Food

Duurzame verpakkingen

De EU heeft per februari 2025 de Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR) ingevoerd, met strengere eisen voor verpakkingen. Vanaf 2030 moeten verpakkingen recyclebaar zijn en design- en materiaalkeuzes voldoen aan circulaire doelen. Bedrijven moeten uiterlijk augustus 2026 voldoen aan registratie, rapportage en afvalbeheer. De hele keten moet infrastructuur voor gescheiden verwerking opzetten, inclusief e-commerceverpakkingen die geschikt zijn voor retouren.

Lodiers_Food_header_V2

De kracht van de organisatie

In dit veranderde landschap zijn strategie en inzicht bepalend voor het succes van een organisatie. Welke keuzes worden er gemaakt en hoe kan meer innovatiekracht ontwikkeld worden. Wij verbinden de behoefte van uw organisatie met geselecteerde kandidaten. Mensen bepalen immers de kracht van een organisatie. Zij maken het verschil en zorgen ervoor dat een onderneming groeit en vooruit gaat.

Lodiers_Food_filler

Lodiers & Partners als partner

Uitdagende sector vraagt om de juiste mensen 

In dit veranderde landschap zijn strategie en inzicht bepalend voor het succes van een organisatie. Welke keuzes worden er gemaakt en hoe kan meer innovatiekracht ontwikkeld worden. Wij verbinden de behoefte van uw organisatie met geselecteerde kandidaten. Als partner binnen de food industrie zorgt Lodiers & Partners voor de juiste persoon op de juiste plek.

Functies op management- en directieniveau 

Wij bemiddelen functies op management- en directieniveau. In alle opzichten sleutelfuncties, bepalend voor succes in een zeer concurrerende markt. Wij verbinden de behoeften van een organisatie van vandaag en morgen. Een organisatie is immers de optelsom van haar mensen. Zij maken het verschil en zorgen ervoor dat een onderneming groeit en vooruitgaat.

Lodiers&Partners_food_sector_image_dames_WEB Karin Benning & Mirjam Jager - Consultants

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2025 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden Cookieverklaring
FD Gazellen 2024