Open posities
Z62J

Vervuld
Regio Manager
mateco B.V.

14-03-2024 - mateco B.V. | ROTTERDAM - AMSTERDAM | Regio Manager |

Onze opdrachtgever mateco is 55 jaar geleden gestart in de haven van Rotterdam en inmiddels uitgegroeid tot een internationaal wereldwijd opererende organisatie met ruim 5500 medewerkers en een toonaangevende aanbieder van (auto)hoogwerkers, verreikers, heftrucks, aluminium steigers en minikranen voor de verhuurmarkt. mateco kent een landelijk en lokaal karakter, beschikt over acht vestigingen in Nederland en heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam. Op dit moment heeft mateco in Nederland zo’n 215 medewerkers in vaste dienst, excl. een flexibele schil. Met haar complete en moderne verhuurvloot van ruim 4500 machines in verschillende afmetingen en uitvoeringen bedient mateco een breed scala aan klanten, waaronder aannemers, industriële bedrijven, evenementenorganisatoren en particulieren.

De organisatie beschikt over een no nonsense-, informele- en ambitieuze cultuur en kenmerkt zich als een specialist in de markt met een focus op kwaliteit, flexibiliteit, klanttevredenheid en veiligheid. Hiermee streeft mateco ernaar om oplossingen op maat te bieden voor de behoeften van haar klanten. mateco beschikt over alle nodige certificeringen en biedt services zoals trainingen voor veilig gebruik van het materieel en 24/7 technische ondersteuning. Dit jaar zal ook vorm worden gegeven aan het strategisch plan voor de komende jaren, met daarin thema’s zoals marktsegmentatie, employer branding, duurzaamheid, electrificatie en leiderschap. 

Functie
De positie van Regio Manager betreft een brede rol. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de jaarlijkse vastgestelde omzet en marge doelstellingen en voor de verdere groei en ontwikkeling van de regio en het team. 
Dat bereik je door:

 • het uitvoeren en mede bepalen van het commercieel beleid;
 • leiderschap gericht op het bouwen en verder ontwikkelen van lange termijn relaties, zowel binnen je eigen team als de samenwerking en betrokkenheid met andere afdelingen binnen mateco.  

Als Regio Manager word je verantwoordelijk voor de vestigingen in Rotterdam en Amsterdam, maak je deel uit van het brede Management Team en rapporteer je aan de Rental Manager. Je stuurt direct een team aan van vier accountmanagers en tien binnendienst medewerkers, verdeeld over de twee vestigingen. 

Profiel

 • hbo werk- en denkniveau met een opleiding in een commerciële, bedrijfskundige- of technische richting;   
 • minimaal vijf jaar commerciële werkervaring in een technisch commerciële organisatie;
 • leidinggevende ervaring;
 • je hebt ervaring in het adviserend verkopen naar klanten toe; je weet wat belangrijk en technisch haalbaar is om een ideale situatie voor de klant te creëren.

Daarnaast herken je jezelf in de volgende eigenschappen: 

 • je hebt visie, neemt het voortouw en je bent sterk in het bepalen van de (strategische) koers; 
 • je bent commercieel zeer vaardig: luisteren, overtuigen, beïnvloeden, onderhandelen en de deal sluiten;
 • flexibiliteit zodat je goed om kunt gaan met veranderingen en passende oplossingen kunt bieden in verschillende situaties;
 • stevig, daadkrachtig persoon, gericht op samenwerken en communicatief zeer vaardig: van productievloer tot directie;
 • zichtbaar, toegankelijk mens- en resultaatgericht, respectvol en duidelijk naar anderen, hands-on, iemand die van aanpakken weet en midden tussen jouw mensen staat;
 • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels.

Contact
Voor meer informatie of je sollicitatie kun je contact opnemen met Maurice Oomens via 06 - 23 90 74 46 of oomens@lodiersenpartners.nl 
 

Lodiers-en-partners-personeel-maurice-oomens
Interesse of vragen? U kunt contact opnemen met Maurice Oomens via e-mail of telefoon.

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2024 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden