Open posities
thumbnail_image002

Anticyclisch durven investeren

U vraagt het zich vast ook af, hoe wapenen wij ons in deze dynamische en zeer uitdagende tijden? Hoe houd ik mijn organisatie op niveau en blijven wij een goede werkgever? Goed werkgeverschap is niet slechts een agendapunt van nu, maar zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn en komt voort uit goed leiderschap! En goed leiderschap, dat vergt visie en topsportmentaliteit.

De machine- en apparatenbouw, een sector waar innovatie en technologische vooruitgang de motor is, kent voor de komende jaren voldoende uitdagingen. Denk niet alleen aan de schaarste aan gekwalificeerd personeel, maar er zijn ook signalen van een afkoelende economie. Hoe kan een organisatie zijn belangrijkste asset (de medewerker) behouden, binden en boeien voor de lange termijn, zonder de gezondheid van de organisatie in het gedrang te brengen?

Door proactief in mensen te investeren. Waar mogelijk de natuurlijke reactie is om personeelsbudgetten te minimaliseren, posities te schrappen en HR te marginaliseren, is juist nu de tijd om de ‘mens budgetten’ te verruimen. Juist nu hebben mensen behoefte aan oprechte aandacht, vertrouwen, ontwikkeling en zekerheid. Ook voor die mensen waar de banen (nog) voor het oprapen lijken te liggen! Door echt met mensen in gesprek te zijn, transparant te zijn over de situatie en duidelijk te maken waar de organisatie staat, ontstaat begrip. Dan blijf je in verbinding.

HR kan juist nu het verschil maken door te staan voor mens en organisatie en anticyclisch te investeren. Door goed werkgeverschap te duiden in concrete afspraken en te investeren in aandacht, tijd en geld behoudt u nu niet alleen uw mensen, maar weet u ook in economisch betere tijden het verschil te maken!

Lodiers-en-partners-personeel-maurice-oomens
Bent u op zoek naar de juiste persoon voor een vacante positie in uw bedrijf? Of bent u op zoek naar een uitdagende baan in de machine- en apparatenbouw?

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2024 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden