Open posities
323-2024-Ivonne-Kramer

De match vinden tussen organisatie en Interim Manager

Het juiste netwerk zorgt voor de juiste match!

Bij een interim vraag heeft Lodiers & Partners de expertise en betrokkenheid om snel te kunnen schakelen en de juiste kandidaat te kunnen presenteren. Volgens Ivonne Kramer, consultant Interim Management, is vooral betrokkenheid de sleutel. Het goed inschatten van de vragen van opdrachtgevers in combinatie met de competenties van de kandidaten. Vragen worden complexer en meer strategisch, daarmee wordt de rol van de Interim Manager belangrijker. “Je huurt op korte termijn en voor een beperkte duur expertise in. Dat gebeurt dan vooral op strategisch niveau en is feitelijk een blauwdruk voor de toekomst. Een belangrijke taak voor de Interim Manager is ook om de mensen in de organisatie mee te nemen in de strategische denkrichting. Meestal is een Interim Manager overigens niet degene die de implementatie van de door hem of haar uitgezette koers ook uitvoert.”

“De kracht van een Interim Manager is de geboden toegevoegde waarde. Vaak wordt hij of zij gedreven door ondernemerschap en is in staat om op basis van een quick scan een snelle analyse van de organisatie te maken, waarna snel meters gemaakt kunnen worden. Dat heb je nodig wanneer een organisatie in verandering of transitie is, bijvoorbeeld bij groei of een overname.”

Ivonne Kramer, consultant Interim Management: “Onze toegevoegde waarde is dat zowel onze opdrachtgevers als onze Interim Managers één aanspreekpunt hebben. We garanderen korte en vooral directe lijnen.”

“De vraag aan opdrachtzijde bepaalt wie we benaderen in ons netwerk. Op basis van de gesprekken die we – op een eerder moment - hebben met onze kandidaten, maken we een inschatting welke kandidaten we voordragen. Dat is een van de mooie kanten van dit vak; luisteren en snel kunnen invullen vanuit het netwerk dat we hebben. Daarbij schiet ook direct door je hoofd: wie is er beschikbaar, wie heeft eerder een dergelijke vraag onder handen gehad? Binnen de selectieprocedure is het steeds balanceren tussen vraag, organisatie en Interim Manager. Daar moet de match zitten.”

“Natuurlijk gaat Interim Management ook over vervanging en versterking voor de korte termijn. Dat zijn niet wezenlijk andere processen. Ook hier opnieuw de balans tussen vraag, organisatie en kandidaat. Iedere organisatie ontwikkelt zich en bevindt zich binnen die ontwikkeling op een bepaald punt. Daar hoort een unieke Interim Manager bij die past bij het DNA van de opdrachtgever. Dankzij ons zorgvuldig opgebouwde netwerk van gekwalificeerde Interim Managers zijn wij in staat steeds de juiste match te vinden.”

Neem contact op met Ivonne Kramer

Ivonne Kramer - Consultant Interim Management kramer@lodiersenpartners.nl

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2024 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden Cookieverklaring