Open posities
Lodiers-en-partners-over-ons

Door de ogen van...

Lodiers-en-parters-personeel-robert-lodiers

Robert Lodiers

Wanneer je Roberts kamer binnenkomt, valt het oog direct op een spreuk geschilderd op de muur: ‘Beoordeel je medemens zoals hij is, niet zoals jij hem ziet’. “De tekst zorgt bij veel mensen voor een glimlach en overpeinzing, vaak vergezeld van een opmerking “en wat is dat toch moeilijk”. De toon van het gesprek is direct gezet.

“Juist hier ligt onze toegevoegde waarde voor zowel de opdrachtgever als de kandidaat. Om te kunnen bepalen of iemand past bij een organisatie of in een functie, is het van belang diegene echt te zien, echt te begrijpen. Uiteraard realiseren we ons dat mensen zich op hun best willen presenteren en daarmee soms (on)bewust een vertekend beeld schetsen. Het is aan ons om vanuit oprechte interesse, ‘wellicht de crux van ons werk’, te begrijpen wie onze gesprekspartner is en waar hij of zij voor staat.

Een nieuw contact is elke keer weer verkennen en het is de kunst om in een gesprek een gevoel van vertrouwen te creëren waarbij het gemeenschappelijke belang het uitgangspunt vormt. Eerlijkheid en oprechtheid is hierbij essentieel, want iedereen wil gehoord worden, maar ook het gevoel hebben begrepen te worden. En ja, dit gaat ook gepaard met kritische vragen. Soms voelt het bijna ongemakkelijk, maar dat hoort er bij. Als het maar constructief is en gericht op het wederzijds belang. Iedereen is er tenslotte bij gebaat, met de juiste informatie, de juiste beslissing te nemen.

Soms moet men hieraan wennen, maar over het algemeen wordt deze werkwijze enorm gewaardeerd door onze relaties. Het vormt de basis van een duurzame relatie, die niet ophoudt na een bemiddeling of kennismaking. Samen oplopen en elkaar oprecht verder helpen is tenslotte toch het leukste en mooiste van ons vak.”

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2024 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden