Open posities
Lodiers-en-Partner-Foodmate-Francois-van-der-Ree-2

‘Je onderscheiden door gewoon je werk te doen’

Foodmate ontwikkelt en produceert machines voor de pluimveeverwerkende industrie. De machines vinden vanuit Numansdorp wereldwijd hun weg.

Om de internationale groeiambities verder vorm te geven, is het managementteam versterkt met een Sales Director. Foodmate schakelde Lodiers & Partners in voor de werving en selectie. “Soms kun je je onderscheiden door gewoon je werk goed te doen. Lodiers & Partners doet dat.”

Lodiers-en-Partner-Foodmate-Francois-van-der-Ree-3

Wat doet Foodmate?

“Met innovatieve technologie dragen we bij aan de automatisering in de pluimveeverwerkende industrie”, zegt François van der Ree, Managing Director van Foodmate. “Wij ontwikkelen en leveren machines voor het delen en ontbenen, oftewel secondary processing. Het is onze missie om secondary processing om te turnen in een compleet geautomatiseerd en intelligent proces. Dat biedt onze klanten grote voordelen: onze machines en innovatieve technologie optimaliseren de opbrengst, verbeteren de kwaliteit en verlagen de arbeidskosten. Ons ultieme doel is om ervoor te zorgen dat het hele proces vanaf het ontbenen van de kip tot en met het verpakken compleet geautomatiseerd is.”

Lodiers-en-Partner-Foodmate-Francois-van-der-Ree-4

Van Amerika tot Australië

Foodmate is in 2006 opgericht. Nu heeft het bedrijf 350 medewerkers en vestigingen in Nederland (Numansdorp), het Verenigd Koninkrijk, Polen, de Verenigde Staten en Brazilië. Daarnaast heeft Foodmate op acht locaties sales- en servicehubs, zoals in Zuid-Korea. De ambitie van Foodmate is verdere groei in onder meer Azië en Latijns-Amerika en lokale aanwezigheid op alle strategische markten. “Onze machines gaan namelijk de hele wereld over: van Noord-Amerika tot Australië”, zegt Van der Ree. “We gaan echt partnerships aan met onze opdrachtgevers en willen daarom dichtbij de klant zitten.”

Kandidaat voor nieuwe functie

Om de groeiambities vorm te geven, is het managementteam versterkt met een Sales Director. “Een nieuwe functie in ons bedrijf. We zochten een sterke Sales Director die verantwoordelijk is voor Foodmate International. Voor de werving en selectie hebben we Lodiers & Partners ingeschakeld. Wat me opviel is het gedegen traject. We zijn eerst met Maurice Oomens (consultant) om tafel gegaan om de functie door te spreken. Wie zijn we? Wat verwachten we? Welke competenties moet de kandidaat hebben? Dat heeft geleid tot een profiel waarmee Maurice aan de slag is gegaan.”

Wekelijkse update

“Wat ik gedurende het hele traject als zeer prettig heb ervaren, is de grondige aanpak en de goede communicatie. Na de goede intake heeft Maurice ons wekelijks op de hoogte gehouden van de vorderingen. Hoeveel kandidaten zijn er benaderd? Met wie zijn er gesprekken ingepland? Zo zie je dat er wat gebeurt en weet je hoe de vlag erbij hangt, zonder dat je er zelf achteraan hoeft te gaan. Ook kregen we bondige en heldere verslagen van gesprekken die met kandidaten waren gevoerd en konden we goed klankborden met Maurice, zowel inhoudelijk als over het proces.”

Lodiers-en-Partner-Foodmate-Francois-van-der-Ree-1

Afspraken nakomen en doen wat je zegt

“Soms kun je je onderscheiden door gewoon je werk te doen. Afspraken nakomen en doen wat je zegt. Dat klinkt wellicht als een dooddoener, maar is zeker niet standaard. Lodiers & Partners doet dat wel. Ze doen wat ze zeggen, houden je goed op de hoogte en dragen goede kandidaten voor die matchen met de functie. Voor de functie van Sales Director hadden we uiteindelijk de keuze uit meerdere kandidaten. Allemaal zwaargewichten die voldeden aan het profiel. Zo konden we benchmarken en hadden we echt iets te kiezen. Op basis van de goede ervaringen, hebben we Lodiers & Partners nu ook ingeschakeld voor de werving van een After Market Directeur.”

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2024 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden