Open posities
323-2023-SIF-Group-Frank-Kevenaar-016

Bouwen aan een stevig fundament

Frank Kevenaar, COO Sif Netherlands

“Ik vind het belangrijk dat een executive search bureau zoveel mogelijk in één keer raakschiet met de kandidaten die ze voordragen. Ik wil wat te kiezen hebben, maar voel er weinig voor om zelf uit een groot aanbod te moeten shiften. Lodiers & Partners is heel sterk in werving en selectie voor managementposities.”

Energie voor 20,2 miljoen huishoudens

Sif legt letterlijk het fundament voor de energietransitie: het bedrijf maakt de fundamenten voor windmolens op zee. Inmiddels krijgen al 20,2 miljoen huishoudens stroom van offshore windturbines die op een fundament van Sif staan. In een wereld die volop in beweging is, is het ook als organisatie belangrijk om een stevige basis te hebben voor de uitdagingen van vandaag en morgen. Voor de werving en selectie voor managementposities werkt Sif sinds drie jaar samen met Lodiers & Partners.

‘Als bedrijf zijn wij net als energie ook volop in beweging’

“Inmiddels zijn er 2.400 Sif fundamenten verankerd in de zeebodem”, vertelt Frank Kevenaar, COO van Sif Netherlands. “Onze visie is om de groei van offshore wind, een belangrijke motor van de wereldwijde energietransitie, te versnellen. De wereld waarin we opereren is volop in ontwikkeling. Er wordt continu nagedacht over nieuwe manieren om de energieproductie van offshore windparken te verhogen.”

323-2023-SIF-Group-Frank-Kevenaar-019-min

’s Werelds grootste fabriek van funderingspalen

Ook Sif zelf is enorm in beweging, legt hij uit. “Als bedrijf zitten we in een transitiefase. We zijn bijvoorbeeld aan het uitbreiden: op de Maasvlakte bouwen we nu ’s werelds grootste fabriek van funderingspalen voor offshore windturbines. Naast een upgrade van de huidige fabriek, introduceren we ook een nieuw productieproces om veiliger, sneller en efficiënter te produceren. Dat gaat grote invloed hebben op ons hele bedrijf: sommige bestaande functies worden opgeknipt en er ontstaan nieuwe taken. Je wilt mensen hebben die daarin mee kunnen. Bij een executive search zoeken we dus niet alleen een persoon die kan wat we nu vragen en verwachten, maar ook iemand die klaar is voor de uitdagingen van de toekomst. Naast kennis en competenties, is het ook belangrijk dat iemand past bij de organisatie en het team.”

‘De kracht van Lodiers & Partners is het doorvragen’

Sif heeft Lodiers & Partners onder meer ingeschakeld voor de werving en selectie van een Manager Operations Office, een Manager Production Engineering en een Manager Compensation & Benefits. “Bij een executive search is de kwaliteit van het antwoord dat je krijgt zo goed als de vraag die je stelt. Oftewel: de vraagstelling moet goed zijn. Mijn ervaring met Lodiers & Partners is dat ze aan het begin van het traject de vraag goed uitdiepen. Er wordt doorgevraagd op de vraag die wij stellen, om het profiel voor de kandidaat die we zoeken scherp te krijgen. Hoe ziet de positie eruit? Wat wordt er van iemand verwacht, nu en in de toekomst? Is dit daadwerkelijk wat je nodig hebt?”

‘Vaak is het in één keer raak’

“Lodiers & Partners is heel sterk in werving en selectie voor managementposities. Er is een hele goede match tussen wat wij vragen en wat Lodiers & Partners biedt. Ik vind het belangrijk dat een executive searchbureau zoveel mogelijk in één keer raakschiet met de kandidaten die ze voordragen. Ik wil wat te kiezen hebben, maar ik voel er weinig voor om zelf uit een groot aanbod te moeten shiften. Een scherp afgebakend profiel verkleint de poule van mogelijke kandidaten, maar de ervaring leert dat dat wel resulteert in een relatief groter aantal cv’s die in één keer raak zijn. Ook de opvolging is bij Lodiers & Partners goed verzorgd. Als een kandidaat geplaatst is, volgt er een terugkoppeling met de kandidaat en met ons over hoe het gaat.”

323-2023-SIF-Group-Frank-Kevenaar-004

Over Sif

  • Sif levert complete monopile fundatie-oplossingen voor de offshore wind-industrie

  • Van oudsher bedient Sif de markten in Europa, maar het bedrijf doet ook projecten elders ter wereld

  • Sif heeft twee productielocaties in Nederland: in Roermond en op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam

  • Sif heeft zo’n 600 medewerkers

  • Sinds mei 2016 staat Sif genoteerd aan Euronext Amsterdam

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2024 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden