Open posities
Lodiers-en-Partners-Giving-Back-2

Goed doel in de schijnwerpers: Stichting Giving Back

**De nieuwjaarswensactie van Lodiers & Partners is het startsein voor een langdurige ondersteuning van Stichting Giving Back. Wat doet deze stichting? Karim El-Khetabi, directeur van Stichting Giving Back geeft een toelichting.**
Een brug slaan tussen bedrijfsleven en divers talent. Zo vat Karim El-Khetabi van Giving Back het doel van de stichting in één zin samen. “Onze missie is om de culturele diversiteit in de top van het bedrijfsleven en de overheid te vergroten. Dat begint met het bieden van gelijke startkansen voor scholieren en studenten en dáár zetten we ons als stichting voor in.”
7158609705bf76f802560c5c98a789ac-1920x1280

Bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling

Giving Back richt zich specifiek op talentvolle scholieren en studenten voor wie studeren in hun persoonlijke omgeving niet vanzelfsprekend is. “Onder divers talent verstaan wij scholieren en studenten die eerste generatie student zijn in hun familie, met ouders die niet of niet in Nederland gestudeerd hebben. Deze jongens en meisjes krijgen thuis niet altijd de inhoudelijke ondersteuning die ze nodig hebben. Wij helpen hen bij het vinden van een plek waar ze tot hun recht komen.”

Het programma van Giving Back bestaat uit twee onderdelen. “Enerzijds is dat gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling, via onder meer workshops, bedrijfsbezoeken en studiereizen. Daarnaast worden deelnemers gekoppeld aan een persoonlijke mentor die hen in de breedste zin van het woord bijstaat om hun talenten tot bloei te laten komen.”

Inspireren

Op welke manier ondersteunt een mentor een scholier of student? “Dat is sterk afhankelijk van de situatie. Een scholier uit havo 4 of vwo 5 heeft andere behoeften dan een student. De rode draad is dat we inspelen op belangrijke transitiemomenten. Een mentor kan een scholier bijvoorbeeld laten zien wat er mogelijk is qua studies of meegaan naar open dagen van hogescholen en universiteiten. Ander voorbeeld is een bachelor-student die op een T-splitsing staat en een specialisatie moet kiezen. De mentor ondersteunt de student om een keuze te maken, bijvoorbeeld door zijn netwerk open te stellen. Zo kan de student rondkijken, vragen stellen en inspiratie opdoen om een keuze te maken.”

Match met mentor

Jaarlijks doen 100 scholieren en 150 bachelor-studenten mee aan het programma. Onze ambitie is om na de Corona-pandemie onze groei weer verder vorm te geven. Het streven voor de komende jaren is groeien naar 150 scholieren en 200 bachelor-studenten. Tussen de twintig en dertig deelnemers kunnen meedoen aan het Masterprogramma. Uniek element van de werkwijze van Giving Back is dat zowel studenten en scholieren als mentoren moeten solliciteren. “Dat geeft goed inzicht in de vraag van de scholier of student en levert een uitgebreid profiel op van de mentor. Op basis daarvan kunnen we de scholier of student koppelen aan de mentor die zowel persoonlijk als inhoudelijk het beste matcht. Dat werkt ook in de praktijk. Meer dan 80% van de koppels houdt ook na afloop van het mentorprogramma contact met elkaar.”

Gelijke kansen

Stichting Giving Back is blij met de nieuwjaarswensactie van Lodiers & Partners. “Er zijn duidelijk parallellen tussen Lodiers & Partners en onze stichting. We zetten ons allebei in om mensen met elkaar te matchen en gaan voor persoonlijke ontwikkeling. De opbrengst van de nieuwjaarswensenactie komt ten goede aan het bevorderen van kansengelijkheid voor middelbare scholieren die aankomend student zijn. Het vergroten van diversiteit is onze missie en dat begint met het bieden van gelijke startkansen voor een studie.”

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2025 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden Cookieverklaring
FD Gazellen 2024