Open posities
lodiers-en-partners-event-7-april-045

Robert Manders, CEO MTA Group: ‘Om topprestaties te leveren moet het werkklimaat goed zijn’

MTA Group uit Helmond ontwikkelt en bouwt mechatronische machines en systemen. Het bedrijf uit Helmond onderscheidt zich met een innovatieve werkwijze, waarin de Manager Product Creation een belangrijke rol speelt. In samenwerking met Lodiers & Partners heeft MTA Group een nieuwe Manager Product Creation geworven.

Automatisering en robotisering

“Mechatronica is de combinatie van mechanica, elektronica, software en besturing”, zegt Robert Manders, CEO van MTA Group. “Onze oplossingen worden heel breed toegepast. Denk bijvoorbeeld aan equipment voor krimpfolie om een flesje of potje, of machines voor het personaliseren van paspoorten en ID-kaarten. Daarnaast hebben we in agrobotics een focusmarkt: oftewel automatisering en robotisering in de land- en tuinbouw.”

Kraamkamer van het bedrijf

MTA Group, dat ruim 100 medewerkers heeft, nam circa 5 jaar geleden het besluit om naast de productie ook prominenter in te zetten op productontwikkeling. “De combinatie van productontwikkeling en productie onder één dak creëert meerwaarde. Productontwikkeling is de kraamkamer van het bedrijf. Het is de plek waar nieuwe machines en systemen worden bedacht die we later in serie gaan produceren.”

Architect en aannemer aan één tafel

MTA Group onderscheidt zich met een innovatieve werkwijze. “De ontwikkeling van het product en de ontwikkeling van het productieproces (dus hoe we het later efficiënt in serie kunnen produceren), lopen bij ons synchroon. Ik maak wel eens een vergelijking met de architect en een aannemer in de bouw. Bij ons is het development-team de architect en het productieteam de aannemer."

Onze architecten en aannemers zitten vanaf het eerste moment samen aan tafel. Het doel: een mechatronisch product in de beste prijs-performance ratio ontwerpen zodat het goed in serie geproduceerd kan worden. En, heel belangrijk, op een kostenniveau dat past binnen de businesscase van de klant. De keuzes in de conceptfase bepalen namelijk voor 80% de uiteindelijke bouwkosten.”

Samenspel met de klant

“Als ontwikkel- en productiepartner ontwikkelen we in co-creatie met de klant. Het is dan belangrijk dat de organisatie goed staat en dat het product creatie proces gesmeerd loopt. Gedreven door onze ambities ontstond er een vacature voor een Manager Product Creation, iemand met het vermogen om dit stuk van de organisatie mee naar een volgend niveau te tillen.”

Lodiers-en-partners-maurice-oomens-2

Ambassadeur van het bedrijf

Voor de werving en selectie van de Manager Product Creation schakelde MTA Group Maurice Oomens van Lodiers & Partners in. “Een collega had al eerder met Maurice kennisgemaakt en er was een klik. Op het moment dat een executive search traject wordt ingezet, vinden wij het belangrijk dat ons bedrijf op een goede manier naar buiten toe wordt uitgedragen. Dan is het des te belangrijker dat er een match is met de persoon die in zo’n traject de ambassadeur is van ons bedrijf en dat hij of zij ons DNA goed aanvoelt. Maurice heeft dat hartstikke goed gedaan.”

Champions League

“Wat wij doen is topsport, we zijn actief in de Champions League van de hightechindustrie. Onze overtuiging is dat je pas tot de juiste prestaties komt als ook het werkklimaat goed is. Mensen moeten zich prettig voelen, zich kunnen ontplooien en zich betrokken voelen. Daarom besteden we veel aandacht aan het stimuleren van de verbondenheid en samenwerking. Vanaf het eerste contact kreeg ik het gevoel dat die boodschap goed werd begrepen en dat het Maurice was toevertrouwd om namens MTA Group naar buiten te treden.”

Kwaliteit van de kandidaten

“Maurice heeft zich erg goed verdiept in ons bedrijf en de functie. Ik vond het knap hoe snel hij de kern van ons bedrijf vatte en uit de gesprekken met de MT-leden een profielschets destilleerde voor de Manager Product Creation die wij zochten. Het resultaat daarvan zagen we terug in de kwaliteit van de kandidaten die bij ons aan tafel kwamen. Die waren allemaal goed gekwalificeerd. We zijn erg tevreden over de aanpak, zodanig dat we Lodiers & Partners nu ook hebben ingeschakeld voor het vervullen van een tweede functie.”

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2024 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden