Open posities
274A4760

Directeur Paul de Haan over de uitdaging van een interim-functie: ‘De verscheidenheid aan opdrachten is groot’

Paul de Haan begon, na bemiddeling van Lodiers & Partners, als interim-operationeel directeur bij een productiebedrijf. “Het leuke aan het werk als interim-manager? Je krijgt te maken met een grote verscheidenheid aan onderwerpen en organisaties.”

‘Als interim-manager kun je waarde toevoegen voor de opdrachtgever’

“In het verleden heb ik zowel als interim-manager als in vast dienstverband bij verschillende bedrijven gewerkt. Het soort dienstverband vind ik eigenlijk niet relevant, het gaat mij om de inhoud van het werk en de waarde die je kunt toevoegen voor de opdrachtgever. Wat wel zo is: als interim-manager krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan onderwerpen en organisaties en zie je verschillende facetten van het bedrijfsleven. Je komt bij bedrijven waarvan je het bestaan niet wist; er gaat een wereld voor je open. Ik vind het leuk om nieuwe dingen op te pakken en dat is inherent aan een interim-functie.”

274A4759

Paul de Haan

“Als interimmer kijk je als buitenstaander naar een organisatie. Dat maakt het makkelijker om zaken bespreekbaar te maken.”

De uitdaging van een interim-opdracht

“Bij mijn huidige opdrachtgever werk ik als interim-operationeel directeur. Eerder dit jaar ben ik door Lodiers & Partners benaderd met de vraag of ik openstond voor deze interim-opdracht. Ik had mijn handen vrij en zag er een uitdaging in, met name vanwege de taak die er lag. Ik kreeg de opdracht mee om een nieuwe productiestrategie op te stellen en te implementeren, met als achterliggend doel de financiële resultaten te verbeteren. Hier komen twee dingen samen die mijn interesse hebben: mensen en processen.

Ik ben een productieman pur sang. Mijn hele carriére heb ik gewerkt in productiebedrijven waar iets gemaakt wordt en ik heb veel kennis van productieprocessen, vooral in de metaalindustrie. Ook het bedrijf waar ik nu werk is daaraan gerelateerd. Verder vind ik het leuk om een structuur in de organisatie neer te zetten waarin ieder persoon tot zijn recht komt, waar nodig nieuwe kennis van buiten te halen en mensen op een goede manier samen te laten werken om het doel te behalen.”

323-2024-Paul-de-Haan

Paul de Haan

“Is er op persoonlijk vlak een klik tussen de kandidaat en de opdrachtgever? Die aanpak vergroot de kans op een match.”

‘Het zijn mensen-mensen’

“Ik heb zowel als opdrachtgever als kandidaat met Lodiers & Partners samengewerkt. Bij mijn vorige werkgever heeft Lodiers & Partners twee managementposities ingevuld en nu zat ik als kandidaat figuurlijk gezien aan de andere kant van de tafel. Wat me opvalt is de down-to-earth-aanpak van Lodiers; het zijn mensen-mensen. Natuurlijk kijken ze naar het cv van de kandidaat, maar daarnaast kijken ze vooral naar de persoon. Past de mens bij het bedrijf? Is er op persoonlijk vlak een klik tussen de kandidaat en de opdrachtgever? Die aanpak vergroot de kans op een match.

De interesse in jou als persoon houdt overigens niet op als de functie is ingevuld. Inmiddels ben ik al enkele maanden aan de slag als interim-manager, maar ook nu nemen ze regelmatig contact op om te vragen hoe het gaat. Dat tekent hun betrokkenheid.”

20240708-Ivonne en Robert-2Wk
Ook interesse om als interim-manager aan de slag te gaan? Of heeft u tijdelijk versterking nodig?

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2024 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden Cookieverklaring