Open posities
323-2022-event-7-april-050

‘Robert Lodiers is een sparringpartner die mij aan het denken zet’

Om nieuwe inzichten op te doen, is het heel waardevol om soms een stapje terug te doen van de dagelijkse bezigheden. “Gesprekken met Robert helpen mij om het juiste perspectief scherp te krijgen voor de langere termijn”, zegt Chief Human Resources Officer Ellen Mackenbach-Lakeman.

Match tussen kandidaat en organisatie

“Ik heb Robert in 2018 leren kennen. Bij het bedrijf waar ik destijds werkte, schakelden we Lodiers & Partners in voor de invulling van een directiefunctie. Deze executive search verliep heel voorspoedig en leidde uiteindelijk tot een geslaagde match met een kandidaat. Ik was onder de indruk van de aanpak van Robert Lodiers en Margreet van Haasteren (consultant). Waar zij heel sterk in zijn, is verder kijken dan alleen het functieprofiel. Ze proberen te achterhalen wat het bedrijf kenmerkt, mogelijk uniek maakt, wat de grootste uitdagingen zijn en in welk (directie)team de kandidaat terechtkomt. Voordat ze een kandidaat voorstellen, kijken ze echt of er qua expertise, competenties én persoonlijkheid een match is met de organisatie(cultuur).”

Lodiers-en-parnters-personeel-robert-lodiers

Waardevolle gesprekken

“In 2019 ben ik mijzelf verder gaan oriënteren en heb ik Robert gebeld met de vraag of we konden praten. Toen hebben we een aantal één-op-één gesprekken gevoerd. Dat ging niet per se over een specifieke openstaande positie, maar over zaken als de markt, trends die we zien ten aanzien van leadership, et cetera. Dat soort voeten-op-tafel-gesprekken hebben we nog steeds regelmatig en die ervaar ik als zeer waardevol. Je doet even een stapje terug van de dagelijkse hectiek. Gedachten uitwisselen en elkaar uitdagen heeft voor mij enorm veel toegevoegde waarde. Robert is daarin een sparringpartner die mij aan het denken zet. Het grote voordeel is dat Robert losstaat van de organisatie waar ik werk en daardoor een ander perspectief kan geven. De gesprekken met Robert verruimen mijn blikveld.”

Bouwen aan organisatie

“Mijn passie is om te bouwen aan organisaties, het liefst bij bedrijven die een transformatie doormaken, bijvoorbeeld omdat ze zijn gefuseerd. Ik wil helpen om een cultuur te bouwen die leidt tot een positieve flow en een sfeer van: ‘Ja, voor dit bedrijf wil ik werken’. Mensen meekrijgen in de transformatie en één geheel creëren: daar krijg ik energie van.”

“In mijn vakgebied draait bijna alles om menselijk gedrag. Dat verander je niet van vandaag op morgen. Sparren met Robert helpt mij om het juiste perspectief scherp te krijgen voor de langere termijn. Zo heb ik met Robert bijvoorbeeld uitvoerig gesproken over verschillende leiderschapsstijlen en deze inzichten meegenomen in de ontwikkeling van een Management Development Programma. Dit is zo maar een concreet voorbeeld van de waarde van een brainstormsessie.”

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2023 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden