Open posities
323-2024-Sanorice-Witte-van-Cappellen-010-small

SanoRice versnelt groei door nieuwe werkwijze en innovatie

SanoRice is een van oorsprong Nederlands familiebedrijf dat in 25 jaar is uitgegroeid tot 's werelds grootste producent van rijst-, maïs- en meergranenwafels onder private labels. Witte van Cappellen is de CEO van het bedrijf.

"We hebben nu vier productielocaties, ongeveer 800 medewerkers en 35 productielijnen die samen ongeveer één miljard consumenten bedienen in 35 landen. Het bedrijf liep eigenlijk tegen de grenzen van de groei aan. Want door de bestaande werkwijze, werd verdere groei afgeremd. Bij mijn aantreden, een jaar geleden, kreeg ik dan ook de opdracht om SanoRice voor te bereiden op een volgende groeifase."

‘Enorme drive vooruit te gaan’

"Onze eerste stap was alle medewerkers van SanoRice een duidelijk beeld te geven waar we op dat moment stonden en waar groeikansen in de toekomst liggen. We zijn ontzettend trots op wat we hebben bereikt in de afgelopen 25 jaar, maar zagen de laatste jaren de groei afvlakken. We hebben daarom alle productielocaties onder de loep genomen en zagen een enorme drive binnen het bedrijf om vooruit te gaan. Belangrijk ook: een sterke wil om dit samen te realiseren. We merkten bovendien dat de familiaire sfeer binnen ons bedrijf nog steeds aanwezig is."

323-2024-Sanorice-Witte-van-Cappellen-012-small

‘We hebben de leiderschapsgroep uitgebreid’

“We hebben een nieuw organisatiemodel en functieomschrijvingen geïntroduceerd, omdat niet overal duidelijk was wie waarvoor verantwoordelijk was. Als laatste hebben we de leiderschapsgroep uitgebreid en deze actief betrokken bij de plannen en veranderingen. Door het doorlichten van het bedrijf, wisten we dat we op sommige plekken mensen en competenties misten. Samen met Lodiers & Partners hebben we gewerkt aan de invulling van de functies.”

‘Lodiers heeft goede kennis van de foodsector’

“Zo zijn we het afgelopen jaar op zoek gegaan naar een nieuwe Chief People Officer, een plantmanager voor de fabriek in Veenendaal, een hoofd Quality & Safety en hebben we net de procedure afgerond voor een hoofd Inkoop. De reden dat we met Lodiers & Partners in zee zijn gegaan, is dat zij goede kennis hebben van de foodsector en beschikken over een groot netwerk. We hebben natuurlijk ook gekeken naar het verleden. De mensen die Lodiers de afgelopen jaren heeft binnengebracht, zijn allemaal mensen met het juiste niveau en een goed profiel.”

‘Meer plant based food en gezondere eiwitbronnen’

"Bij SanoRice willen we de groei versnellen en zijn we op zoek naar mogelijkheden om verder te innoveren. Wat willen consumenten en hoe kunnen we onze producten verbeteren? Eén van de trends die we zien, is dat we steeds meer biologische producten verkopen. Bijna 70% van onze producten is al biologisch. Ook zien we een verschuiving naar producten met minder rijst en meer andere ingrediënten zoals linzen, kikkererwten en maïs. De transitie naar plant based food en gezonde eiwitbronnen is duidelijk zichtbaar in ons assortiment.”

"Op het gebied van grondstoffen hebben we samen met Oxfam Novib een aantal projecten lopen waarbij we streven naar het transparanter en eerlijker maken van de hele keten van boer tot fabriek. Een voorbeeld is het inkopen van rijst van kleine boeren in Cambodja. Op veel gebieden wil SanoRice een sprong naar de toekomst maken. Zo heeft het bedrijf al in 2020 een eerste stap gemaakt in de energietransitie waarbij gas werd ingeruild voor elektriciteit. Al onze sites draaien nu volledig op duurzame energie. En voor onze verpakkingen geldt dat 99% recyclebaar is."

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2024 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden Cookieverklaring