Open posities
323-2024-Sonneveld-Peter-Verhagen-003

‘We proberen altijd in oplossingen te denken’

“In 1997 ben ik gestart als exportmanager bij Sonneveld voor Frankrijk”, vertelt Peter Verhagen, algemeen directeur. “Toen ik solliciteerde, achtte ik mijn kansen niet zo groot. Na een jaar had ik het business Frans best goed onder de knie en heb ik daar met de collega’s een heel aardige afzetmarkt weten op te bouwen. We draaien in Frankrijk nu 10 miljoen euro omzet.”

Bakkerijgrondstoffen

Eind 2014 werd Peter Verhagen aangesteld als algemeen directeur bij de Sonneveld Group. Het bedrijf maakt bakkerijgrondstoffen en is tegenwoordig onderdeel van Orkla Food Ingredients (OFI). Sonneveld produceert bakkerijgrondstoffen die er bijvoorbeeld voor zorgen dat elk brood dezelfde kwaliteit heeft of dat de korst net wat knapperiger is. “Dit doen we voor zowel brood en banket als voor croissants en wraps. We gebruiken uitsluitend natuurlijke grondstoffen en maken vaak op verzoek specifieke recepten voor onze klanten. Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling van een mix voor een zusterbedrijf dat pizza's maakt in Noorwegen. Zij wilden een krokantere pizza. Met onze kennis van het proces en additieven, konden we dat leveren."

323-2024-Sonneveld-Peter-Verhagen-012

Drie fabrieken in Nederland

In totaal heeft Sonneveld drie fabrieken. In Papendrecht worden voornamelijk de grondstoffen gemengd die nodig zijn voor brood. Ook worden er lossingsmiddelen gemaakt, die ervoor zorgen dat bijvoorbeeld cakes gemakkelijker uit de vorm komen. Dit zijn voornamelijk oliehoudende producten. In Waddinxveen bevindt zich de tweede fabriek, waar ze zich richten op amandel- en banketspijs en waar banket- en ijsmixen worden gemaakt. De derde fabriek van Sonneveld staat in Duiven en is gespecialiseerd in grondstoffen voor tortilla's en wraps.

Het aantal bakkers neemt af

"Wat we in onze branche zien, is dat het aantal bakkers afneemt en dat ze kampen met personeelstekorten. Doordat tijd en personeel schaarser worden, is het voor hen belangrijk dat ze bijvoorbeeld halffabricaat maken dat langer gebruikt kan worden; deeg waar ze bijvoorbeeld meerdere dagen broden van kunnen bakken. Wij waren al bezig met de technologie om deeg langer houdbaar te maken voor in een remrijskast. Die technologie hebben we verder ontwikkeld, waardoor een bakker op meerdere momenten deeg kan gebruiken en dus later kan beginnen. Een ander voordeel van dit deeg is dat er minder voedselverspilling is. Bij de ontwikkeling van dit product, hebben we onze technologie kunnen combineren met de behoeften van de markt. We proberen altijd oplossingen te bedenken voor problemen die zich voordoen in onze branche.”

323-2024-Sonneveld-Peter-Verhagen-015

Commercieel directeur via Lodiers & Partners

“Via Lodiers & Partners hebben wij onze nieuwe commercieel directeur gevonden. Het was onze eerste kennismaking met het bureau. Hij is op 1 januari 2023 bij ons begonnen en voldoet prima. Hij past goed in ons team en is vooral gedreven in het sluiten van deals, precies zoals ik had gehoopt. De samenwerking met Lodiers & Partners verliep goed. Tijdens het proces konden we steeds feedback geven. Door te luisteren, kwamen ze uiteindelijk met drie geschikte kandidaten. Met name de persoonlijke intake was erg prettig en ze vroegen goed door naar wat wij bedoelden. Ik kan Lodiers & Partners zeker aanbevelen; het is echt de investering waard.”

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2024 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden