Open posities

Vervuld
Commercieel Directeur
A-Point Groep

11-06-2021 - A-Point Groep | Amsterdam Zuidoost | Commercieel Directeur |

Onze opdrachtgever, de A-Point Groep, is onderdeel van Pon Holding Nederland. Een Nederlands familiebedrijf dat wereldwijd actief is, met een omzet van meer dan € 7,5 miljard en ruim 12.000 medewerkers wereldwijd, van wie 6.000 in Nederland. Pon is met vele bedrijven actief in uiteenlopende industrieën; van auto’s en bedrijfswagens tot slimme mobiliteitsoplossingen en van (elektrische) fietsen, zware machines en energieoplossingen tot maritieme power en flow control (kleppen en afsluiters) en technische services: Pon werkt vanuit honderden locaties in 36 landen.

Een belangrijk onderdeel van de automotive tak van Pon is de A-Point Groep, de dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT en ŠKODA in groot Amsterdam. Naast merkdealer waarin er full service wordt aangeboden op zowel sales als after sales, beschikt A-Point over schadeherstelbedrijven, A-Point Autoverhuur en een leasemaatschappij genaamd LeasePoint. A-Point heeft vestigingen in Amsterdam Zuidoost, Amsterdam West, Almere en Hoofddorp.

Met 400 medewerkers in Nederland werkt de A-Point Groep aan duurzame mobiliteit en wordt er hard gewerkt aan een toekomstbestendig bedrijf. De belangrijkste drijfveer van de A-Point Groep is: uiterst tevreden klanten.

De Functie

De automotive markt is volop in beweging, hetgeen veel mogelijkheden biedt om de marktpositie te versterken. Om daarin een vooruitstrevende rol te spelen werkt u aan een professioneel en gedreven team wat samenwerkt vanuit een open en positieve cultuur waarin vertrouwen de basis vormt. Hierbij legt u de verantwoordelijkheid bij uw medewerkers en ondersteunt u hen om hun doelen te bereiken. Hiertoe geeft u op een faciliterende en inspirerende wijze leiding en begeleidt u uw medewerkers in hun ontwikkeling.

U geeft leiding aan het verkoopproces en u bent gericht op het behalen van de verkoop doelstellingen. Vanuit een heldere, lange en korte termijn visie, gebaseerd op de plannen van de onderneming, ontwikkelt u strategisch beleid ten aanzien van de commerciële zaken en weet u dit om te zetten naar een gedegen, transparant en werkzaam commercieel plan. U behaalt resultaten door de verkoop van bestaande producten en diensten verder uit te bouwen en nieuwe ideeën neer te zetten.

U bent ondernemend en bouwt aan de interne en externe relaties. U bent gewend te werken in een complexe organisatie en weet het belang van duidelijke en transparante communicatie. U heeft ervaring in stakeholdermanagement en u weet uw stakeholders mee te krijgen.

Profiel

• Minimaal een afgeronde commerciële HBO opleiding, aangevuld met een opleiding in de automotive of aantoonbare ervaring;

• Minimaal 10 jaar werkervaring in een zelfstandige commerciële rol in een vergelijkbare automotive omgeving (retail);

• Aangevulde met minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring;

• Daarnaast heeft u aantoonbare ervaring met het inrichten en verbeteren van commerciële processen en het inzetten van verandering;

• U bent gedreven en resultaatgericht en weet dit over te brengen aan uw team;

• Een matrix organisatie is u niet vreemd en u bent gewend aan de bijbehorende dynamiek;

• Netwerken is uw tweede natuur, u ben succesvol in het ontwikkelen, onderhouden en uitbouwen van relatienetwerk;

• U weet uw medewerkers te coachen en daardoor te motiveren om eigen ondernemerschap te omarmen;

• U heeft ervaring in het analyseren van managementrapportages, definiëren van- en sturen op KPI’s;

• Uw leiderschapsstijl is sterk coachend, faciliterend en mensgericht, u bent verbindend, zichtbaar en toegankelijk;

• U bent communicatief vaardig en hebt overtuigingskracht om daadwerkelijk invloed uit te oefenen;

• U heeft geen 9-5 mentaliteit en bent beschikbaar op zaterdagen om langs de vestigingen te gaan indien nodig.

5d91cc2e124e07469b1f8bb1_EvelineBecking
Interesse of vragen? U kunt contact opnemen met Eveline Becking via e-mail of telefoon.

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2023 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden