Open posities
Lodiers_Mourik_MR17940

Vervuld
Commercieel Manager
Mourik Industry

24-05-2023 - Mourik Industry | Botlek Rotterdam | Commercieel Manager |

Mourik is een Nederlands familiebedrijf met 90 jaar ervaring. Mourik is uitgegroeid tot een internationaal opererend concern met een omzet van ruim 500 miljoen euro en circa 2.000 medewerkers. De divisie Industry is een betrouwbare partner op het gebied van technische dienstverlening (integraal multidisciplinair onderhoud) in de (Petro)chemische industrie, staal-, metaal-, energie-, food-, en milieusector. Binnen de divisie Industry, worden alle internationale activiteiten uitgevoerd door Mourik International (200 fte). Mourik International opereert wereldwijd in meer dan 40 landen en beschikt aldaar over eigen vestigingen. Opererend vanuit een nichemarkt heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot dé specialist op het gebied van catalyst handling services (fixed bed en tubular reactoren alsmede reformer furnaces). 

Doel van de functie

De Commercieel Manager is verantwoordelijk voor het structureren en verder professionaliseren van Sales, zowel richting de interne organisatie als richting de internationale klanten. Daarnaast heeft de Commercieel Manager een belangrijke rol in het verder in kaart brengen van huidig en toekomstig marktpotentieel wereldwijd.

Mourik International heeft zich ten doel gesteld nog meer efficiency te gaan realiseren in de uitvoering van de internationale projecten. Het is de bedoeling dat de activiteiten overall aangestuurd gaan worden teneinde synergie te creëren in processen en procedures (gelet op o.a. operatie, planning, contracten, inzet en uitwisselbaarheid van manpower, kwaliteit en veiligheid). Dit vraagt ook een optimaler en efficiënter commercieel proces, hetgeen leidt tot de vacature voor een Commercieel Manager. Je rapporteert in deze functie direct aan de Managing Director Mourik International. Uiteindelijk zul je sturing geven aan een tweetal Accountmanagers, nieuwe functies die op termijn ingevuld zullen worden. 

Kerntaken en verantwoordelijkheden

  • het in kaart brengen van het wereldwijd potentieel Catalyst markt;
  • het nader onderzoeken en vormgeven van (toekomstige) product/markt combinaties;
  • het actief onderhouden van netwerk;
  • het maken van een strategisch salesplan;
  • het opstellen van budgetten en verkoopdoelstellingen als afgeleide van de organisatiedoelstellingen en het strategisch plan;
  • het structureren, stroomlijnen en begeleiden van huidige interne en externe salesproces (pricing, contracten, pipeline management);
  • het nader analyseren van het huidige klanten- en opdrachtenbestand en hier focus in aanbrengen.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste kandidaat met commerciële ervaring in een (Petro)chemische diensten omgeving.  Kennis van de Catalyst markt is een pre. Je hebt minimaal een HBO denk- en werkniveau en ervaring in de internationale markt. Je bent analytisch sterk, hands-on, oplossingsgericht, een procesdenker en altijd op zoek naar nieuwe kansen. Je kunt op alle niveaus communiceren en weet aan tafel te komen en op de hoogte wat er binnen de markt gebeurt. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, kennis van Duits en/of Spaans is een pre. 

Lodiers & Partners verzorgt de selectieprocedure. Voor meer informatie of je sollicitatie kun je contact opnemen met Margreet van Haasteren via vanhaasteren@lodiersenpartners.nl. In de week van 19 juni zullen wij een inhoudelijke reactie geven.

Lodiers-en-parnters-personeel-margreet-van-haasteren
Interesse of vragen? U kunt contact opnemen met Margreet van Haasteren via e-mail of telefoon.

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2024 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden