Open posities
Orion Beton terrein

Vervuld
Directeur
Orion Beton

09-11-2021 - Orion Beton | Enschede | Directeur |

Onze opdrachtgever, Orion Beton, is producent van betonproducten zoals de traditionele en voorgespannen breedplaatvloeren, balkbodems en unitvloeren. Orion is opgericht in 1956 en was in de beginjaren gespecialiseerd in balken-broodjes of balken-blok vloeren. In de jaren 60 bood deze vloer echter te weinig perspectieven voor de toekomst, en is besloten om de pijlen te richten op de breedplaatvloer. Dat was in die tijd nog een tamelijk nieuw product, met goede vooruitzichten in de bouw. Orion Beton werd in 1973 overgenomen door de Betoncentrale Twenthe en maakte vanaf dat jaar deel uit van de net opgerichte Agar Holding. Door groei en investering is de productie in de loop der jaren enorm toegenomen en met 40 loyale en betrokken medewerkers realiseert Orion een omzet van ongeveer 17 miljoen. De organisatie kenmerkt zich door klantgerichtheid, maatwerk, kwaliteit en innovatie.

Orion Beton maakt als één van de werkmaatschappijen onderdeel uit van de AGAR Holding BV, een tweede generatie familiebedrijf. Andere bedrijven binnen AGAR zijn: Betoncentrale Twenthe BV, Betoncentrale Diamant BV, Betoncentrale Eemsmond BV, Betoncentrale Drenthe BV, Betoncentrale Nederrijn BV, Betonpompbedrijf Nijwa BV, Remix Droge Mortel BV met Sakrete als handelsmerk, Zandmaatschappij Twenthe BV en Diamant Beton BV.

AGAR Holding is een familiebedrijf dat door betrokkenheid duurzame continuïteit creëert als toonaangevend bedrijf in beton en beton gerelateerde producten en diensten. Dit doet AGAR met de waarden: ondernemerschap, klantgerichtheid, betrouwbaarheid, resultaatgerichtheid en bescheidenheid.

De functie

Als Directeur Orion Beton bent u P&L eindverantwoordelijk en rapporteert u aan de AGAR Holding. Uw Management team bestaat uit het Hoofd Productie (inclusief werkvoorbereiding), Hoofd Engineering, Verkoopmanager Buitendienst en de Controller. Zelf stuurt u de binnendienst aan. Uw standplaats is Enschede.

Als Directeur bent u strategisch, financieel, commercieel en operationeel eindverantwoordelijk voor Orion Beton. Naast de dagelijkse leiding en aansturing van het bedrijf zijn er op dit moment een drietal pijlers waar u zich concreet voor in gaat zetten:

  • Commercie en netwerk: op basis van de verder te ontwikkelen groeistrategie sturen op verdere versterking van marktaandeel, omzet en rendement;
  • Mens en Cultuur: het verder professionaliseren van de organisatie, versterken van samenwerking en vergroten van ondernemerschap, dit in samenwerking met HR vanuit de AGAR Holding;
  • Productie en installaties: in kaart brengen van productieproces, installaties en efficiency en daaruit voortkomende investeringsplannen.

Als Directeur van Orion Beton draagt u zorg voor het continu verbeteren en optimaliseren van de organisatie. Dit doet u op basis van de externe marktontwikkelingen en de vertaling naar de interne organisatie. Daarmee bent u in staat om een strategisch beleid te ontwikkelen en vorm te geven dat door de gehele organisatie wordt gedragen.

Kortom, als Directeur bij Orion Beton bent u in de positie om het verschil te maken in een dynamische en veranderende wereld, waarin u samen met uw team bouwt aan een succesvolle toekomst!

Het profiel

Voor de positie van Directeur Orion Beton herkent u zich in onderstaand profiel:

• U beschikt minimaal over een Hbo-diploma;

• Daarnaast heeft u minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring op MT of Directieniveau binnen een productie-omgeving;

• Ervaring binnen de bouw of bouwgrondstoffen (toelevering) is een pré;

• Daarnaast heeft u aantoonbare ervaring met het verbeteren van organisaties in mens, processen, productiemiddelen en investeringen;

• Als persoon bent u een verbinder, creëert u samenwerking en weet u mensen enthousiast te maken voor nieuwe ideeën;

• U kunt goed luisteren en heeft oog voor de mens;

• Verder bent u in staat om strategisch (vooruit) te denken, staat u open voor verandering om het beter te maken én kunt u de mensen hier vervolgens in mee krijgen;

• U beschikt over natuurlijk leiderschap waarmee u mensen in beweging krijgt en motiveert;

• U bent commercieel en ondernemend, heeft oog voor de markt en u weet dit te vertalen naar de Orion producten. Zo bent u in staat om kansen op korte en lange termijn te herkennen en benutten;

• Tot slot bent u gedreven en standvastig in het bereiken van uw doelen.

Lodiers-en-parnters-personeel-jeroen-hoekstra
Interesse of vragen? U kunt contact opnemen met Jeroen Hoekstra via e-mail of telefoon.

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2023 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden