Open posities
Lodiers_NIK_0597-1

Vervuld
Divisie Manager
C. Steinweg Group

24-01-2023 - C. Steinweg Group | Rotterdam | Divisie Manager |

Onze opdrachtgever Steinweg Group is een internationale, logistieke dienstverlener en gespecialiseerd in de op- en overslag tot transport van goederen, en van stuwadoorswerk tot het bewerken en verpakken van goederen. De organisatie kent een lange historie en viert dit jaar haar 175-jarig bestaan. Vandaag de dag is Steinweg Group wereldwijd actief in ruim 50 landen met 130 locaties en zo’n 5.500 medewerkers, waarvan circa 1.000 in Nederland. Het hoofdkantoor van Steinweg Group is gevestigd in Rotterdam, waar zich meerdere locaties bevinden. In Nederland heeft de organisatie verder nog locaties in Amsterdam en Moerdijk.

De organisatiestructuur is gevormd door de goederen die worden behandeld en is opgesplitst in 5 divisies:

 1. Base Metals (o.a. aluminium, nikkel, koper)
 2. Ferroalloys & Minor Metals (o.a. ferrochroom, ferrolithium)
 3. Chemie en Plastic
 4. Soft Commodities (o.a. cacao, cocos, thee)
 5. Stevedoring

Divisie Ferroalloys & Minor Metals
Ferroalloys zijn grondstoffen voor de staalindustrie, deze komen vooral in bulk (brokken) binnen en in veel gevallen biedt Steinweg Group haar klanten maatwerk en een bepaalde verwerking aan zoals breken, zeven, ompakken etc. Minor Metals zijn metalen in een soort “specerijvorm” die staalproducten bepaalde eigenschappen geven zodat ze harder of buigzamer worden, zoals kobalt voor de auto-industrie of indium metaal voor tv schermen.

De functie
Als Divisie Manager Ferroalloys & Minor Metals (standplaats Rotterdam) bent u eindverantwoordelijk voor een correcte uitvoering en opvolging van het gehele customer serviceproces. U maakt deel uit van het Management Team van Steinweg Group Nederland en rapporteert rechtstreeks aan de CEO. Het customer serviceteam bestaat uit ongeveer 40 personen (expediteurs en backoffice), welke u samen met een ervaren manager aanstuurt. Het is de intentie om het team te versterken met 2 teamleads. U bent verantwoordelijk voor de aansturing van het customer serviceteam dat zich bezighoudt met sales activiteiten en order handeling. U formuleert de jaarlijkse doelstellingen, mede gebaseerd op de strategische doelstellingen van de organisatie en u vertaalt dit naar een jaarplan voorzien van concrete acties, activiteiten, KPI’s en vertaalt dat naar individuele doelstellingen die u op regelmatige basis evalueert. Medio 2023 zal er een nieuwe wereldwijde ERP (SAP)- implementatie plaatsvinden om de processen binnen de divisies van Steinweg Group verder te automatiseren en te standaardiseren en het streven naar customer excellence. Deze implementatie zal impact hebben op de huidige manier van werken binnen de customer serviceafdeling.

Het profiel  

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau in de richting logistiek, supply chain management of bedrijfskunde;
 • u heeft minimaal 10 jaar relevante werkervaring waarvan minimaal 7 jaar in een leidinggevende rol in een groot customer service of orderverwerkingsteam met raakvlakken binnen de logistiek of transport in een internationale omgeving; 
 • u heeft ruime ervaring in het leiden van succesvolle implementatietrajecten;
 • productkennis is niet noodzakelijk, affiniteit met de producten en de daarbij behorende activiteiten wel; 
 • u heeft een sterk strategisch inzicht; u bent in staat om operatie strategieën te vertalen naar actieplannen tot en met de executie;  
 • u kunt uitstekend samenwerken met alle geledingen in een organisatie en biedt hun de helpende hand;
 • als klant- en resultaatgerichte leider bent u sterk in processen en structuren, sturend en coöperatief;  
 • overige competenties van u zijn: doelbewust, resoluut, betrouwbaar, rationeel en flexibel;  
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, kennis van de Duitse taal is een pre; 
 • u bent in staat een netwerk van diverse partners op te bouwen en te onderhouden.  


Procedure  
Heeft u interesse of heeft u vragen? Neem dan contact op met Maurice Oomens via oomens@lodiersenpartners.nl of 06-23907446.  
 

Lodiers-en-partners-personeel-maurice-oomens
Interesse of vragen? U kunt contact opnemen met Maurice Oomens via e-mail of telefoon.

Hoofdstraat 252, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
+31 (0)343 44 48 68 | contact@lodiersenpartners.nl

linkedin Ontwikkelingen volgen?
© 2023 Lodiers & Partners Privacy Policy Algemene Voorwaarden